Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Myrciaria dubia |
Rozmiar opakowania | 20 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 20 kilogramów |
Pochodzenie | Peru |
Forma | Proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 24 miesiące |
Wielkość porcji | 1 łyżka stołowa |
Kategoria | Superfoods |
Opis Produktu
W amazońskim lesie deszczowym rośnie małe krzaczaste drzewo o nazwie Camu Camu. Generalnie drzewa te występują w Peru i Brazylii i mogą dorastać do 5 metrów. Z tego drzewa otrzymujemy mały owoc znany Camu Camu. Owoce jagodowe wytwarzane są przez dojrzałe drzewa co 2-3 lata. Wielkość owocu jest taka sama jak limonki i ma ciemno fioletowo-żółty kolor. W Ameryce Południowej owoc ten jest bardzo znanym składnikiem kuchni, a teraz jest obecny na rynku Ameryki Północnej i poza nią.
Pochodzenie Camu Camu
Oferowany przez nas proszek Camu Camu jest całkowicie ekologiczny i pochodzi z Peru. Inną nazwą Camu Camu jest Myrciaria dubia, a w niektórych częściach świata nazywana jest również Camo Camo lub Cacari. Jest to krzaczaste drzewo, które rośnie wzdłuż rzeki w Brazylii i Peru. Dorasta do 16 stóp i ma owoce w kolorze czerwonym i fioletowym. Jest używany głównie przez rdzennych mieszkańców i zbierany w kajakach. Proszek Camu Camu ma żółto-lekko różową barwę, którą uzyskuje się z umytych, ciętych, dezynfekowanych, suszonych na powietrzu i zmielonych owoców Camu Camu.
Jak używać Camu Camu
Camu Camu to cierpko-kwaśny proszek, który zazwyczaj miesza się z koktajlami i sokami. Jeśli chcesz suplementy Camu Camu, możesz użyć jego kapsułki lub pigułki i popić wodą lub z jedzeniem. Oferujemy organiczny proszek Camu Camu luzem i hurtowo, który doskonale nadaje się do miksowania, gotowania, pieczenia, podjadania lub mieszania. Unia Europejska uznała Camu Camu za rzadkie jedzenie.