Parametry | Opis |
Nazwa botaniczna | Cocos nucifera |
Rozmiar opakowania | 10 kilogramów |
Minimalna wielość zamówienia | 10 kilogramów |
Pochodzenie | Indonezja, Sri Lanka |
Forma | Proszek |
Dostępność | Opakowania zbiorcze, Pod własną marką |
Jakość | Organiczna oraz konwencjonalna |
Okres przydatności do spożycia | 12 – 24 miesięcy |
Wielkość porcji | ¼ kubka |
Kategoria | Mąki |
Opis Produktu
Oferowana przez nas mąka kokosowa jest ekologiczna i pochodzi z Indonezji i Sri Lanki. Mąka ta jest otrzymywana przez mielenie lub tarcie mięsa kokosowego. Najpierw mięso odtłuszcza się i suszy, a następnie kruszy na proszek. Mąka kokosowa może być zamiennikiem mąki pszennej, ponieważ jest bezglutenowa.
Można by się spodziewać, że mąka kokosowa smakuje jak kokos i tak jest. Możesz doświadczyć słodyczy i smaku kokosowego w zależności od ilości mąki kokosowej, którą używasz w swoich potrawach. Należy pamiętać, że mąka kokosowa ma wiele cech i jest bardzo chłonna. Dlatego uważa się, że jest wyjątkowy od mąki pszennej.
Nie ma określonego czasu dojrzewania kokosa. Dlatego o odpowiedni czas dojrzewania powinna zadbać doświadczona osoba. Jeśli nie zostaną zebrane we właściwym czasie, nie zostaną rozdarte. Do zbioru orzechów kokosowych należy używać tylko rąk, ponieważ tyczki nie mogą zrobić tego, co potrafią ręce. W tym celu lokalni pomocnicy przy zbiorach wspinają się na palmy kokosowe do zbiorów. Zebrane orzechy kokosowe zostaną przekazane do fabryk w celu dalszego przetworzenia.
Mąka kokosowa jest całkowicie ekologiczna i nie zawiera żadnych innych składników. Te orzechy kokosowe, których nie można wykorzystać na mąkę kokosową, są przetwarzane i poddawane recyklingowi w inny sposób. Orzechy kokosowe są również przydatnym składnikiem pasz dla zwierząt i są używane do pozyskiwania mleka kokosowego, mąki kokosowej i oleju.
Jak używać mąki kokosowej
Mąka kokosowa ma swoje wyjątkowe miejsce w kuchni. Idealnie nadaje się do pieczenia z innymi mąkami. Mąka kokosowa jest organiczna i używana nawet do każdego dania. Może być również dobrym dodatkiem do jogurtu, musli i koktajli. Możesz mieć kremową konsystencję i konsystencję w zupach i sosach o aromacie kokosowym. Smak mąki kokosowej jest taki sam jak kokos.