Opis Produktu
Mleko krowie jest źródłem pozyskiwania białka serwatkowego. Nasz proszek białka serwatkowego pochodzi głównie z Niemiec i jest całkowicie ekologiczny. Głównymi białkami, które otrzymujemy z mleka, są białko serwatki i kazeina. Istnieje pełna procedura przekształcania serwatki w białko w proszku.
Serwatka w stanie płynnym zawiera trochę tłuszczu, białka, laktozy, węglowodanów i dużą ilość wody. Przechodzi przez suszenie i różne procesy filtracji, aby przybrać formę proszku białkowego. Białko serwatkowe 80% jest ekstrahowane z mleka zawierającego laktozę, dlatego jest łatwo trawione, chyba że nie tolerujesz laktozy.
Jak używać białka serwatkowego w proszku
Białko serwatkowe 80% w proszku może pomóc w utrzymaniu spożycia białka podczas uprawiania sportów. Wystarczy włożyć go do shakera z wodą i zacząć trząść. Można go również przyjmować z owocami, mlekiem, masłem orzechowym lub jako przekąska.