This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parametry Opis
Nazwa botaniczna
Rozmiar opakowania 15 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 15 kilogramów
Pochodzenie Europa
Forma Biały proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12 – 24 miesięcy
Wielkość porcji 1 łyżeczka/miarka
Kategoria Proteiny

 

Opis Produktu

Mleko krowie jest źródłem pozyskiwania białka serwatkowego. Nasz proszek białka serwatkowego pochodzi głównie z Niemiec i jest całkowicie ekologiczny. Głównymi białkami, które otrzymujemy z mleka, są białko serwatki i kazeina. Istnieje pełna procedura przekształcania serwatki w białko w proszku.

Serwatka w stanie płynnym zawiera trochę tłuszczu, białka, laktozy, węglowodanów i dużą ilość wody. Przechodzi przez suszenie i różne procesy filtracji, aby przybrać formę proszku białkowego. Białko serwatkowe 80% jest ekstrahowane z mleka zawierającego laktozę, dlatego jest łatwo trawione, chyba że nie tolerujesz laktozy.

Jak używać białka serwatkowego w proszku

Białko serwatkowe 80% w proszku może pomóc w utrzymaniu spożycia białka podczas uprawiania sportów. Wystarczy włożyć go do shakera z wodą i zacząć trząść. Można go również przyjmować z owocami, mlekiem, masłem orzechowym lub jako przekąska.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our