This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parametry Opis
Nazwa botaniczna Vaccinium corymbosum
Rozmiar opakowania 20 kilogramów
Minimalna wielość zamówienia 20 kilogramów
Pochodzenie Kanada, Chile
Forma Proszek
Dostępność Opakowania zbiorcze, Pod własną marką
Jakość Organiczna oraz Konwencjonalna
Okres przydatności do spożycia 12-24 miesięcy
Wielkość porcji 1 – 2 łyżki stołowe
Kategoria Suszone owoce

 

 

Opis produktu

Na świecie jest wiele krajów i regionów, w których zbiera się Vaccinium corymbosum lub jagody, jednakże większość z nich jest produkowana w Ameryce Południowej i Europie.

Jagody w postaci sproszkowanej mają znacznie lepszy smak w porównaniu do świeżej postaci. Jeśli weźmiesz jedną łyżkę proszku z jagód, będzie to równe pół szklanki świeżych jagód. Dlatego mądrze jest kupować proszek z jagód, a potem świeże jagody.

Pochodzenie jagód w proszku

Jagoda jest również nazywana Vaccinium corymbosum i jest północną jagodą wysoką występującą w Ameryce Północnej. Od początku swojego odkrycia uważana była za jedną z najbardziej ekonomicznych upraw spożywczych. Dzieje się tak, ponieważ plon jest stabilny, a owoce są wysokiej jakości. Kiedy te jagody rosną, nadają słodki smak wina.

Uprawa jagody amerykańskiej prowadzona była z niezwykłą starannością w ich chilijskim sadzie. Dla idealnego wzrostu jagód, obszary przybrzeżne Chile, góry, środkowa dolina są najlepszymi miejscami ze względu na ich zimne i ciepłe pory roku. Po zakończeniu zbioru jagody przechodzą proces suszenia i zamrażania. Po dodaniu do koktajli i jogurtu stało się bardzo smaczne. Proszek z jagód powstaje, gdy jagody są zamrożone i wysuszone. Oferowany przez nas proszek borówkowy jest całkowicie czysty i ekologiczny oraz posiada certyfikat firmy Skal.

Jak używać jagód w proszku

Oferowany przez nas proszek z jagód jest w 100% organiczny o naturalnie słodkim i lekko pikantnym smaku. Konsystencja naszego pudru z jagód jest wspaniała i można go dodać do wszystkiego, na przykład muffinki, koktajli itp., Aby uzyskać naturalny kolor. Na poranny zastrzyk można dodać sproszkowaną jagodę do granoli lub jogurtu. Innym pysznym sposobem wykorzystania proszku z jagód jest użycie go z orzechami nerkowca i mlekiem kokosowym, aby zrobić wegański sernik dla klientów.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our